Przykładowe menu: Trójmiasto

    


      Dzień 1      
śniadanie:
makaron razowy w sosie jagodowym z pestkami dyni
przekąska:
chrupiące placuszki z cukinii na sałacie
obiad:
roladka z kurczaka z masłem ziołowym, kasza pęczak, surówka z marchewki z oliwą
przekąska:
jabłka z żurawiną w kremie jogurtowym
kolacja:
sałatka warzywna z selerem, sos jogurtowy

      Dzień 2

śniadanie:
bagietka ziarnista z pesto i gotowanym indykiem
przekąska:
koreczki z gruszki i camembert
obiad:
naleśniki bazyliowe z soczewicą, surówka colesław z jogurtem
przekąska:
deser biszkoptowy z kawą
kolacja:
zupa pomidorowa z mozzarellą i pestkami słonecznika


      Dzień 3

śniadanie:
energetyczna owsianka z truskawkami i kakao
przekąska:
tartinki z pastą sojową
obiad:
pstrąg pieczony na brokułowej chmurce, ryż brązowy, surówka z kiszonej kapusty
przekąska:
twarożek straciatella z orzechami
kolacja:
roladki z szynki ze szparagami


      Dzień 4

śniadanie:
smaczne śniadanie jogurtowe z orkiszem
przekąska:
sałatka warzywna z sosem vinegrette, pieczywo Wasa
obiad:
gulasz z piersi z kurczaka z brukselką, kasza gryczana, surówka z selera z rodzynkami
przekąska:
grejpfrut z sezamem i miodowym sosem
kolacja:
sałatka rosyjska z tuńczykiem


      Dzień 5

śniadanie:
grzanki razowe z łososiem wędzonym
przekąska:
warzywa z dipem fasolowym
obiad:
kuskus z warzywami na kolorowo
przekąska:
ciasto amarantusowe z marchewką
kolacja:
zupa tajska


      Dzień 6

śniadanie:
kanapki z pastą awokado
przekąska:
sałatka buraczkowa z ananasem
obiad:
lasagne szpinakowa
przekąska:
shake waniliowy z malinami i siemieniem
kolacja:
jajka faszerowane serkiem mascarpone


      Dzień 7
śniadanie:
grahamka z pomidorami, mozzarellą i bazylią
przekąska:
pasta paprykowo-orzechowa z pieczywem ryżowym
obiad:
jaglany przysmak z pieczarkami i bukietem jarzyn
przekąska:
ryż zapiekany z wiśniami
kolacja:
zupa krem z porów z poppingiem z amarantusa

Partnerzy Mapa Strony2009-2012 © Catering Dietetyczny Na Zdrowie